To παιχνίδι είναι η έκφραση της ίδιας της ζωής… Παίζω σημαίνει ζω.
Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας περιβαλλοντικό πρόγραμμα, με θέμα « Παραδοσιακά παιχνίδια που παίζονταν στις γειτονιές, για παιδιά του σήμερα» .
Η ομάδα αποτελούνταν από 25 μαθητές από όλες τις τάξεις με συντονίστριες καθηγήτριες την Κα Τσίμπλιου και Κα Τσιάφκα.
Στόχος ήταν η επαφή με το ομαδικό παραδοσιακό παιχνίδι.
Οι συναντήσεις της ομάδας ήταν κάθε Δευτέρα μετά τις δύο στην αυλή του σχολείου μας που γέμιζε με γέλια, φωνές, κέφι, χαρά και που πολλές φορές δεν θέλαμε να φύγουμε.
Στα πλαίσια του προγράμματος συμμετείχαμε στη δράση «Διαβάζω την πόλη μου»
Περπατήσαμε στα δρομάκια της Παλιάς Πόλης και μέσα από μια βιωματική εμπειρία κατανοήσαμε ότι μια ζωντανή πόλη, όπως η συνοικία της Παλιάς Πόλης δεν παραμένει σταθερή, αλλά εξελίσσεται σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων της.
Τον Φλεβάρη πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και τον Απρίλη τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Τρίκαλα μαζί με όλα τα προγράμματα του σχολείου μας.
Μέσα από το παραδοσιακό παιχνίδι μάθαμε να λειτουργούμε ομαδικά, να σεβόμαστε κανόνες, να δημιουργούμε αξίες και ήρθαμε σε επαφή με την παράδοση του τόπου μας.
Θα θέλαμε να πούμε στους συμμαθητές μας ότι υπάρχει και αυτός ο τρόπος ψυχαγωγίας πέρα από τον υπολογιστή, το tablet και το κινητό.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ 36 ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΦΥΛΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.
Κάντε κλικ στην εικόνα
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδας και
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!!!