foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Στη δική μας πόλη, αν δείτε τι έμεινε από την παλιά εποχή, το κτήριο του 1ου Γυμνασίου της Καβάλας ξεχωρίζει.

 • Τελευταία Ενημέρωση: Δευτέρα 11 Ιούλιος 2022, 15:24:46.

Το σχολείο μας

KTIRIO EX 012Από το Google Earth

googlestrΑπό το Google Street View

Πρόσφατα άρθρα

Σύνδεση

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

Διαχείριση - Ενημέρωση ιστοχώρου: Καμίδου Συρματέινια ΠΕ2

ScreenHunter 389 Oct. 16 21.06

 

16 Οκτωβρίου  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η αξία του επισιτισμού στο μέλλον της μετανάστευσης

 Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της αυξημένης σύγκρουσης και της πολιτικής αστάθειας. Επίσης, στις μέρες μας η πείνα , η φτώχεια και η αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην πρόκληση της μετανάστευσης.

      Παγκοσμίως υπάρχουν 2,1 δισεκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι και   περισσότεροι από  800 εκατομμύρια στον κόσμο ζουν σε αγροτικές περιοχές και επιβιώνουν, ασχολούμενοι με τη γεωργία ή με άλλες αγροτικές δραστηριότητες.Πολλοί από αυτούς μετακινούνται σε πόλεις, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Ελπίζουν να βρουν δουλειά , για να μπορούν έτσι να στείλουν χρήματα πίσω στο σπίτι για να ταΐσουν τις οικογένειές τους.

Το 2015, περισσότεροι από 19 εκατομμύρια άνθρωποι έπρεπε να επιβιώσουν ,

μετά από διάφορες φυσικές καταστροφές. Αυτοί που υποφέρουν περισσότερο, κατά τη διάρκεια και μετά από μια φυσική καταστροφή είναι αγρότες, ψαράδες, βοσκοί και κάτοικοι που εργάζονται σε δασικές καλλιέργειες.

      Η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας, βοηθά στη δημιουργία συνθηκών που να επιτρέπουν στους κατοίκους της υπαίθρου, ιδίως τη νεολαία, να παραμείνουν στο σπίτι, όταν αισθάνονται ότι είναι ασφαλές να το κάνουν και να έχουν πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Είναι ένα κρίσιμο και σημαντικό  σχέδιο για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της μετανάστευσης.

     Η ανάπτυξη της υπαίθρου μπορεί  να οδηγήσει σε αυξημένη επισιτιστική ασφάλεια, πιο ανθεκτικό τρόπο διαβίωσης, καλύτερη πρόσβαση στην κοινωνική προστασία, μειωμένη σύγκρουση των φυσικών πόρων και λύσεις στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Πρωταθλητές της Μετανάστευσης

     Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να πάνε και να βρουν τρόπους να συνεισφέρουν στο νέο σπίτι τους που μετανάστευσαν ή στην  χώρα καταγωγής τους.

Αυτοί είναι οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 

Οι πρωταθλητές,  είναι νέοι ή παλιοί, από το παρελθόν ή παρόντες,  άτομα ή οργανώσεις. Πολλοί από αυτούς είναι επίσης ήρωες της πείνας, που καταπολεμούν ενεργά την πείνα σε όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιοι παρακάτω:

Albert Einstein

Ο Αϊνστάιν, Εβραίος στην καταγωγή, εγκατέλειψε τη Γερμανία, λόγω της αύξησης του ναζιστικού κόμματος. Έλαβε το βραβείο Νόμπελ για την επαναστατική του δουλειά στη Φυσική. Ο Αϊνστάιν είναι Πρωταθλητής της Μετανάστευσης, επειδή εργάστηκε ακούραστα για να σώσει τις ζωές των Γερμανών Εβραίων βοηθώντας να ξεφύγουν από τη χώρα τους και να εγκατασταθούν στη νέα τους κοινότητα.

Shakira

Ξεκίνησε το τραγούδι της και την καριέρα της στην Κολομβία. Πριν γίνει ένα διεθνές αστέρι μετακόμισε στην Ισπανία. Η Shakira είναι Πρωταθλητής Μετανάστευσης Το 1995 η Σακίρα ίδρυσε την οργάνωση Pies Descalzos Foundation (Ίδρυμα Ξυπόλητα Πόδια). Είναι μία Κολομβιανή φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει ειδικά σχολεία για φτωχά παιδιά σε όλη την Κολομβία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της η Σακίρα έχει παρευρεθεί σε πάρα πολλές συναυλίες με φιλανθρωπικό σκοπό. Είναι επίσης ενεργός συνήγορος για τα δικαιώματα των παιδιών στον κόσμο.

Grameen Bank: Μια τράπεζα για φτωχούς.

Η τράπεζα Grameen στο Μπαγκλαντές παρέχει σε φτωχές οικογένειες χρήματα για να ξεκινήσουν κερδοφόρες δραστηριότητες. Στους ιδρυτές απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2006 για την πρωτοποριακή δουλειά τους. Η τράπεζα Grameen είναι μια Πρωταθλήτρια της Μετανάστευσης, γιατί δίνει νέες ευκαιρίες σε ανθρώπους για να ξεφύγουν  από την πείνα και τη φτώχεια.

Yusra Mardini

Το σπίτι του Mardini καταστράφηκε στο Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο . Ο Μαρδίνι και η αδελφή του Σάρα αποφάσισαν να φύγουν από τη Συρία τον Αύγουστο του 2015.  Έφθασαν στο Λίβανο , και στη συνέχεια στην Τουρκία , όπου κανόνισαν να εισέλθουν στην Ελλάδα με βάρκα με 18 άλλους . Αφού ο κινητήρας σταμάτησε να λειτουργεί και το σκάφος άρχισε να απορροφά νερό στο Αιγαίο , ο Mardini, η αδελφή του και δύο άλλοι που ήταν σε θέση να κολυμπήσουν  μπήκαν στο νερό και έσπρωξαν το σκάφος για πάνω από 3 ώρες μέχρι να φτάσει στη Λέσβο .  Στη συνέχεια ταξίδευαν μέσω της Ευρώπης στη Γερμανία , όπου εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2015.  Στις 27 Απριλίου 2017, ο Mardini διορίστηκε πρέσβης καλής θελήσεως της UNHC.

O Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Γυναικών ( SEWA ),είναι μια συνδικαλιστική οργάνωση που εδρεύει στο Ahmedabad της Ινδίας και προωθεί τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών με χαμηλό εισόδημα . Η SEWA βοήθησε  πάνω από 2 εκατομμύρια γυναίκες από τη φτώχεια στην Ασία.

Συνεργάζονται με τον FAO για να βοηθήσουν τις γυναίκες και τους νέους της Αφρικής, επίσης.  Δημιουργούν θέσεις εργασίας, προσφέρουν  υπηρεσίες υγείας, παρέχουν εκπαίδευση και προσπαθούν να παρέχουν στους ανθρώπους ένα καλύτερο μέλλον. Ο  SEWA είναι Πρωταθλητής Μετανάστευσης γιατί έδωσε σε εκατομμύρια ανθρώπους την επιλογή να μείνουν στο σπίτι με ασφάλεια και το έκαναν.

        

                            ScreenHunter 379 Oct. 16 19.23

     

        Στόχοι για να αλλάξουμε τον κόσμο μας!

     Περίπου 193 χώρες έχουν συμφωνήσει να προσπαθήσουν να επιτύχουν κάποιους στόχους ώστε έως το 2030 να έχει εξαλειφθεί η πείνα και να ζούμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Για να πραγματοποιηθούν οι «17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», πρέπει όλοι μας με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας,  να συνεισφέρουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 1. Μηδενική φτώχεια
 2. Μηδενική πείνα
 3. Καλή υγεία και ευημερία
 4. Ποιοτική εκπαίδευση
 5. Ισότητα των φύλων
 6. Καθαρό νερό και αποχέτευση
 7. Φτηνή και καθαρή ενέργεια
 8. Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη
 9. Βιομηχανική, καινοτομία και υποδομές
 10. Λιγότερες ανισότητες
 11. Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες
 12. Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή
 13. Δράσεις για το κλίμα
 14. Ζωή στο νερό (υποθαλάσσια)
 15. Ζωή στη στεριά
 16. Ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί
 17. Συνεργασία για τους στόχους

 

  ScreenHunter 420 Oct. 31 16.15

 

Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το σποτ για την Ημέρα Διατροφής 2017

https://www.youtube.com/watch?v=VWGQULmm5aI

 

         Πηγή: http://www.fao.org/world-food-day/2017/theme/en/

     http://www.fao.org/world-food-day/2017/contest/en/

      http://www.fao.org/3/a-i7323e.pdf

Copyright © 2022 1ο Γυμνάσιο Καβάλας Rights Reserved.