Διεθνές Έτος Οσπρίων το 2016 - Στόχος η ανάδειξη της σημασίας των οσπρίων στη διατροφή
Η 68η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε το 2016 ως Διεθνές Έτος Οσπρίων.
Το Διεθνές έτος Οσπρίων 2016 έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα διατροφικά οφέλη των οσπρίων στο πλαίσιο της βιώσιμης παραγωγής τροφίμων με στόχο την επισιτιστική ασφάλεια και τη διατροφή.
Εργασία για τη διατροφική αξία των οσπρίων
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας και του κεφαλαίου της διατροφής έγιναν διάφορες παρεμβάσεις από την εκπαιδευτικό με θέμα τα όσπρια και μια ομάδα μαθητριών από το Α1 εργάστηκαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους μια πολύ ωραία εργασία για την καθιέρωση των οσπρίων στη διατροφή μας, τονίζοντας τη διατροφική τους αξία και στη συνέχεια δοκίμασαν τις συνταγές που έφτιαξε η ίδια η ομάδα.