foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Στη δική μας πόλη, αν δείτε τι έμεινε από την παλιά εποχή, το κτήριο του 1ου Γυμνασίου της Καβάλας ξεχωρίζει.

Το σχολείο μας

KTIRIO EX 012Από το Google Earth

googlestrΑπό το Google Street View

Πρόσφατα άρθρα

Σύνδεση

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4 guests και κανένα μέλος

Ενημέρωση για τις επικίνδυνες ακτινοβολίες

που υπάρχουν γύρω μας.

Στις 18 Νοεμβρίου 2013, ο κύριος Μαγκαφάς Λυκούργοs, καθηγητής στoΤΕΙ Καβάλας και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου ενημέρωσε τους μαθητές  για  τις ακτινοβολίες που υπάρχουν γύρω μας και για την ακτινοβολία  που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα.

Εξήγησε στους μαθητές ότι υπάρχουν κάποιες ακτινοβολίες που προκαλούν μόλυνση, η οποία λέγεται  ηλεκτρομαγνητική και αυτή αφορά όλες τις ακτινοβολίες που υπάρχουν στο περιβάλλον. Δεν τις βλέπουμε, αλλά αισθανόμαστε τα αποτελέσματά τους και κάποιες είναι περισσότερο επικίνδυνες. Ακτινοβολίες δεν είναι μόνο αυτές που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα. Υπάρχουν και άλλες που το μάτι μας δεν μπορεί να τις εντοπίσει, όπως αυτές που εκπέμπουν τα wifi, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ,τα καλώδια που περνάει το ηλεκτρικό ρεύμα, τα δορυφορικά τηλέφωνα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί κτλ.

Τα κινητά τηλέφωνα, δεν πρέπει να  τα χρησιμοποιούν παιδιά κάτω  από 18 ετών, γιατί ακόμα  δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους. Αυτοί  που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να γνωρίζουν πώς μπορούν να ελέγξουν την ακτινοβολία που εκπέμπει. Όταν μιλούν στο κινητό, να μη το βάζουν κοντά στο αυτί τους και να χρησιμοποιούν την ανοιχτή ακρόαση ή συσκευή handsfree. Η ακτινοβολία που εκπέμπει η κινητή τηλεφωνία κάνει στον εγκέφαλό μας ένα είδος « ψησίματος»,   το οποίο θα εμφανισθεί μετά από κάποια χρόνια με τη νόσο     Αλτσχάιμερ». Τα παλιά κινητά εκπέμπουν πολύ περισσότερη ακτινοβολία σε σχέση με τα καινούργια. .

Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε, όσο μπορούμε την ακτινοβολία που παράγεται μέσα   στο σπίτι από διάφορες συσκευές;

Να  είμαστε μακριά από καλώδια συσκευών που είναι σε συνεχή λειτουργία, από τον φούρνο μικροκυμάτων, όταν αυτός λειτουργεί, να μη βρισκόμαστε δίπλα στην πηγή που εκπέμπει το wife ή σε ασύρματο φλασάκι που έχουμε στον υπολογιστή, γιατί είναι σαν να μιλάμε συνέχεια στο κινητό και να μην χρησιμοποιούμε συχνά το σεσουάρ. Η ακτινοβολία που δεχόμαστε έχει αθροιστικά αποτελέσματα, τα οποία θα εμφανισθούν μετά από κάποια χρόνια και τότε ,φυσικά θα είναι αργά.

DSCN4988 DSCN4977 DSCN4991 DSCN4985

Copyright © 2024 1ο Γυμνάσιο Καβάλας Rights Reserved.